Tilburgse Cubaan laat zich door stad inspireren

Bron:
Brabants Dagblad en Cuba informatie- en discussiegroep (facebook)
TILBURG – Het zijn opmerkelijke schilderijen op de recent geopende Biënnale Brabant in de Tilburgse Koepelhal. Realistisch geschilderde afbeeldingen van groepen mensen in Tilburg, geschilderd door een Cubaan: Lester Corzo Oliveira. Hij is in 1984 op Cuba geboren, is sinds een paar jaar met een Nederlandse en woont in Tilburg.

Vijf grote schilderijen laat hij zien, jongeren met fietsen voor de Heuvelse kerk, mensen op een voetgangersoversteekplaats met op de achtergrond de Tilburgse kermis, een groep tijdens carnaval. Corzo Oliveira lijkt goed op scheut met zijn Lester Corzo Oliveirainburgeringsproces.

Corzo Oliveira is een van de ruim veertig internationale kunstenaars die Joris van Loon, van Van Loon Galleries in Vught, selecteerde voor zijn tweede Biënnale Brabant.
Met een strakke vormgeving vol paviljoens en pleintjes heeft Van Loon de sfeer van een kunstbeurs geschapen. Perzische tapijten op de vloer zorgen voor een huiselijke sfeer.
De Biënnale Brabant is vanaf vandaag tot en met 22 november dagelijks geopend van 11-18 uur. Koepelhal, NS-plein Tilburg.
 
(Einde citaat uit Brabants Dagblad en facebookgroep Cuba informatie- en discussiegroep) .
Ik was reeds bekend met deze kunstenaar’s werken omdat ik zijn Nederlandse familie een tijdje Spaanse les heb mogen geven. Hieronder laat ik je mijn lievelingsschilderij van hem zien:
Unidos (2012)
Lester Corzo Oliveira-Cubaanse-schilders-in-Nederland
Unidos (2012) door Lester Corzo Oliveira.
Bezoek Lester Corzo Oliveira’s website voor meer mooie schilderijen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s