No es lo mismo / Het is niet hetzelfde

Voor jullie een Cubaanse mop dat heel goed weergeeft dat Cuba totaal anders is voor Cubanen en voor buitenlanders.

Een Cubaan overleed. Tijdens zijn leven was hij heel goed geweest en ging daarom -natuurlijk- naar de hemel.Hij leefde al heel lang in het hiernamaals maar werd met de dag nieuwsgieriger naar de hel. Hij vroeg aan God of hij voor een dag naar de hel kon.

God antwoorde: “Mijn zon, als dat je wens is, laat het zo zijn.” De man ging voor één nacht naar de hel. Hij daalde door cubaans spaans, cuba taal cultuur informatieeen prachtig witte marmeren trap naar een mooie grote deur die open ging. Wat hij daarachter zag was ongelooflijk: Neonlichten, rivieren van rum, whiskey en champagne, en veel prachtige vrouwen (allemaal naakt!) die hem riepen. Hij dronk als een zeeman, at van alles wat hij wou, en ging met al die vrouwen vrijen. Kortom: het werd de beste nacht van heel zijn leven. In de ochtend kwam hij terug naar de hemel.

Die ochtend vertelde hij de Hemelse Vader dat hij voortaan graag in de hel wou leven. God, in zijn eindeloze barmhartigheid, accepteerde. Na een week, toen het papierwerk klaar was, mocht hij eindelijk verhuizen.Hij liep terug naar de hel.

Hij ging dezelfde trap af, en dezelfde deur ging open. Hij viel echter in een reusachtige pan vol hete olie. Hij zonk erin terwijl tientallen duiveltjes hem prikten met hun drietanden. Met grote moeite pakte hij de rand van de pan vast en riep naar de duivel die op een troon zat. “Heer van de duisternis: wat heeft dit allemaal te betekenen? Ik ben hier afgelopen week op bezoek geweest en toen was het heel anders!”

Dit was de Duivel’s antwoord: “Jij als Cubaan zou als de beste moeten weten dat één ding is als toerist en iets héél anders als inwoner!” :-)))))))))))))))))))))

© Lourdes Cruz, 2015.

U Bent welkom om dit artikel te delen (bv. op Facebook) te rebloggen, enz. omdat de bron altijd vermeld wordt. Gebruikt u echter copy & paste, vermeld mijn dan aub als auteur.  Ook op wat er online wordt geschreven bestaat ook zoiets als auterusrecht!

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s